Elérhetőségek

Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr

9012 Győr,
Hármashatár u. 13. Fsz.3

Telefon: +36305138343
Mobil: +36305138343

Hírek, érdekességek

2013. november 13., 12:11Masszázs a narancsbõr ellen - Nlc@fe

A kozmetikai világcégek - a nõk "megmentésére" - hadat üzentek a narancsbõrnek. A kutatások eredményei viszont még korántsem teljesek: a cellulitisz a XX. század testi bajai között vezetõ helyet foglal el. Kezelése épp ezért fontos feladat.

Okok és tünetek

A kutatások kimutatták - bár nem egyértelműen -, hogy a szervezet anyagcsere, emésztési gondjai eredményezik a narancsbőrt. A cellulitisz először a combokon, a fenéken, kevésbé jellemzően
a karokon jelenik meg.

 

Krémesen hatékony

Sok anticellulitisz krém található a boltok polcain, de sokan nem tudják, hogy kevés, ha csak felületileg gyógyítják a testrészeket. Ezek a krémek csak akkor hatnak, ha mélyen belemasszírozzuk a bőrfelületbe, ugyanis nagyfokú vérbőségre van szükség ahhoz, hogy minél több anyagot juttassunk a kezelendő területre.

 

Genetikus befolyásoltság

A krém nem csak gyúráskor hat, hanem utána is. A genetika itt lép be a képbe, ugyanis a test nem egyformán viselkedik mindenkinél. Van, akinek a bőre lényegesen hamarabb felismeri és befogadja az anyagot, de van, akinél csak később lesz eredménye a kezelésnek, ami általában nem olcsó. Ezek a masszázsok meglehetősen fájdalmasak, bár a fájdalomküszöb mindenkinél más.

Az ilyenfajta kezelés akkor hatékony, ha egy héten két-három alkalommal megismételjük. Tíz-tizenöt kezeléssel 3-5 hónapra száműzhetjük a narancsos látványt, de sajnos a gyógyítás előtti állapot visszatérhet.

 

Megéri a várakozást
 

A felborult emésztőrendszer állapotát nem könnyű újra egyensúlyba hozni. Viszont a kellő akaraterő hiánya csak megnehezíti az eredmény elérését. Általában akkor fogy el a hölgyek türelme, amikor már látszódni kezd az eredmény. A kezelések során sokan érzik nagyobbnak a kezelendő felületet, mint amikor elkezdték a kúrát. Ez általában azért fordul elő, mert a lerakódott hájrétegnek - ami lehet 1 milliméter, de akár 5 centiméter is - idő kell ahhoz, hogy felszívódjon, átalakuljon, formálódjon.

Ezt az időt azonban érdemes kivárni, hiszen csak úgy könyvelhető el a sikerélmény, azaz a bőr megújulása: a narancsbőr eltűnése.

 

Forrás: http://www.nlcafe.hu/szepuljunk/20020411/masszazs_a_narancsbor_ellen/

Nlc@fe – Péteri László sport-és gyógymasszőr – 2002. 04. 11.


« Vissza az előző oldalra!
Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr - Magyar