Elérhetőségek

Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr

9012 Győr,
Hármashatár u. 13. Fsz.3

Telefon: +36305138343
Mobil: +36305138343

Szolgáltatások

Csontkovácsolás

Időtartam:

50 perc (30 perc masszázs 20 perc csontkovácsolással)

80 perc (50 perc masszázs 30 perc csontkovácsolással)

 

Napjainkban az ülőmunka, az autózás, alapvetően a  mozgásszegény életmód  következményeként  gyakran küzdünk mozgásszervi nehézségekkel.  Ezen problémák orvoslásában segíthet a csontkovácsolás.

 

Mi a csontkovácsolás célja?

Az emberi test szimmetriára törekszik, de amikor beszúródik az a bizonyos „tű”, vagy „nyíl”,  az biztosan jelzi, hogy ez a szimmetria már nem áll fenn.  A csontkovácsolás a test szimmetriájának a helyreállítására való törekvés.

 

A csontkovácsolás során a mozgásában korlátozott ízületi blokkok kerülnek felszabadításra (melynek kísérő hangja az úgynevezett „ropogás”), lehetőséget adva a szabad mozgásnak, melynek pozitív velejárója a könnyebbség, megkönnyebbülés érzése. Már az első kezelés után komoly javulás  érhető  el.

Tartós hatást azonban csakis   a helytelen, megszokott,  életvitelen történő változtatás hozhat.   

A csontkovács kezelést  egy masszázs előzi meg, ami egyrészt a test állapotának a felmérésére, másrészt az izmok kilazítására szolgál, elő - és felkészíti a testet a csontkovácsolásra.
 

Míg az izomcsomók kilazítása, - melynek során  oldódnak a rég felgyülemlett feszültségek,  járhat kellemetlen érzéssel, fájdalommal,  maga  a csontkovácsolás (a kimozgatás, csontrakás) nem fájdalmas.
 

A csontkovács manuálterápia azaz a csontkovácsolás hatásos gyógymód lehet elsősorban: derékfájás, hátfájás, , lumbágó, isiász, nyakfájás, lúdtalp, gerincferdülés, porckorong elcsúszás, zárt porckorongsérv, kéz és lábzsibbadás, medence vagy keresztcsont elmozdulások esetén, de  mindemellett a krónikus fejfájás elmulasztásában is.


« Vissza az előző oldalra!
Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr - Magyar