Elérhetőségek

Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr

9012 Győr,
Hármashatár u. 13. Fsz.3

Telefon: +36305138343
Mobil: +36305138343

Szolgáltatások

Frissítő svédmasszázsok

 

 

 

 

A svédmasszázsnak kiemelkedő szerepe van a betegségek megelőzésében  és az  egészség megőrzésében.

A svédmasszázs a legelterjedtebb nyugati típusú masszázsfajta. Egyes keleti típusú masszázsoktól eltérően közvetlenül az anatómiai ismeretekre épül, azaz egy tudatosan és célzottan alkalmazott masszázstechnika. A svédmasszázs a bőr, az izmok megdolgozására, izomcsomók, letapadások, izomfájdalmak enyhítésére, vagy megszüntetésére, frissítésre, lazításra alkalmazható. Mint minden masszázsnál, a lelki törődés szerepe sem elhanyagolható.

 

Mire jó a svédmasszázs?

Javítja a teljesítőképességet, fokozza a vérkeringést, javítja az emésztést, csökkenti a fájdalmat, hatásos reumatológiai megbetegedések (PHS, lumbágó, isiász, arthrosisok) kezelésében, eredményes egyes fejfájás esetén, felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, szerepet játszik a betegségek (különösen mozgásbeszűkülésnél) az állapotromlás megelőzésében, javítja az izmok állapotát, enyhíti az álmatlanságot, de mindenekelőtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását, általános közérzetjavító.

A klasszikus svédmasszázs öt alapfogásból épül fel, mint  simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, vibráció.

A masszázst ruhátlan testfelületen, - a vendég kívánságának megfelelően masszázskrémmel vagy olajjal végzem.  A vendég éppen nem kezelt testrészeit  törülközővel betakarom.

A vendég  a következő  masszázsokat veheti igénybe:

 

1. Teljes testmasszázs:

Időtartama:  60 perc

A masszírozás a lábakra és a teljes háti felületre terjed ki (ill. kivételes esetben a lábak helyett a karokra).

Hetente két alkalommal javasolt igénybe venni, mivel az ennél sűrűbb igénybevétel  túlmasszírozáshoz, fáradtsághoz, izomlázhoz vezethet.

 

2. Részmasszázsok:

Időtartama: 30  (ill. 50 perc)

A részmasszázs esetén általában csak valamely terület masszázsára kerül sor.  Ezek közül a hátmasszázs  a leggyakoribb. A részmasszázsok kb. fél óráig tartanak, és akár napi gyakorisággal is adhatók.

 

Ezek a következők:

 

Hátmasszázs:

Ez a masszázs különösen alkalmas a feszültségoldásra. A modern életforma általában megterheli az emberek hátát, ezért is érdemes ezt a testrészt kezelni. A hátmasszázs a keresztcsonttól a nyakszirtig történik. A hát kezelése során a külön gondot fordítok a lapocka átdolgozására is, amelynek környékén általában fájdalmas izomcsomók tapinthatók ki.

 

Nyak-vállövi masszázs:

Hasonlít a hátmasszázshoz, de nem érinti a hát alsó régióját. Hangsúlyos a vállöv izmainak  és a lapocka területének, valamint a nyakizmoknak az átdolgozása.

Leghatékonyabban fejfájás, vállízület körüli lágyrészek gyulladása (PHS), és más egészségi problémák esetében alkalmazható. Ha nincs kizáró ok, a nyak-vállövi masszázs kimozgatással, a lapocka mobilizálásával társulhat. PHS esetén a masszázs kiegészül a kar kezelésével, erős fejfájás esetén a homlok, tarkó, halánték és a vállöv simításával.

 

Lumbogluteális - masszázs:

Ezt a nevet valószínűleg szemérmességből használják latinul, noha anatómiai-élettani szempontból igen fontos területről van szó, amelyről nem szégyen beszélni, és a többi testrészhez hasonlóan kezelhető. A masszázs hason fekve történik A lumbogluteális masszázs a combközéptől a  farredőn át az  alsó borda alatti I. ágyéki csigolyáig tart.

A masszázs alkalmas a derékfájások, derékból kisugárzó hátfájások, csípőficam, lumbágó, isiász, csigolyabetegségek kezelésére.

 

Karmasszázs:

A felső végtag kezelése a felkart, az alkart és a kezet együttesen jelenti, tehát az ujjhegyektől a vállig történik, hangsúlyosan a problémás területen.

 

Lábmasszázs:

A teljes alsó végtag masszírozását jelenti, a lábujjaktól kezdve a farredőig, de kiterjeszthető a farizmokra is. Magában foglalja a talp átdörzsölését is, de ez nem tévesztendő össze a talpmasszázzsal.

 

Arcmasszázs:

Ez a masszázs nem azonos a kozmetikai arcmasszázzsal. A masszázs során simító, dörzsölő, gyúró és enyhe ütögető fogásokat alkalmazok, a  kezelés végén lesimítással.

Az arcmasszázs az agy vérellátási zavarával összefüggő fejfájások, arcidegbénulás vagy  arcidegzsába kezelésére alkalmas.

 

Mellkas masszázs

A mellkas masszázs nem azonos a mellmasszázzsal; a masszázs a bordakosár aljától a kulcscsontig tart, azonban az emlők elkerülésével. A masszázs tehát a mellek alatt, felett és között, az izmokon és a szegycsonton történik, és sem férfiak, sem nők esetében nem érinti a mirigyes állományt. A mellkason végzett ütögetés hatékonyan szabadítja fel a tüdőgyulladás vagy más légúti megbetegedés, illetve a dohányzás során lerakódott nyákot, amely köhögéssel távozik a szervezetből.

  

Has masszázs

Székrekedés, puffadás, a hasizmok gyengesége esetén hatásos. Ez a mély has masszázs nem tévesztendő össze a laikus által is végezhető egyszerű, nyugtató hatású simításokkal, amelyek csak a test felszínes rétegeire hatnak. A has masszázst kizárólag szakképzett gyógymasszőr végezheti, és ő is csak orvosi utasításra.

 

A modern masszázs azonban más kiegészítő fogásokat is alkalmaz. Pld. intermittáló nyomás, felrázás, kirázás, vezetett passzív kimozgatás.

 


« Vissza az előző oldalra!
Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr - Magyar