Elérhetőségek

Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr

9012 Győr,
Hármashatár u. 13. Fsz.3

Telefon: +36305138343
Mobil: +36305138343

Szolgáltatások

Kinezio tape

Mit jelent a Kinezio tape terápia?

1970-ben a japán Dr Kenzo Kase (csontkovács) egy rugalmas tapaszt hozott forgalomba. Kifejlesztett egy rugalmas szövetből álló, akrilgyantás ragasztóval bevont tapaszt, amit a betegek izomzatára ragasztott. Ennek a tapasznak: „Kinesio –Taping” nevet adta, ami „Mozgatva ragasztást” jelent.

 

A tapasz működése:

 A tape a meridiánokon és az akupunktúrás pontokon keresztül az ember energia áramlására hat.

A mindennapi gyakorlatok azt mutatják, hogy a taping hatásosan salaktalanítja a megbetegedett izomzatot, a vénás és lymphatikus pangásokat oldja, serkenti a sejtek anyagcseréjét, aminek következtében fokozódik a szövetekből az anyagcseretermékek kiválasztódása. Ezért fontos, hogy a tapaszok viselése idején sok folyadékot, vízet igyunk.

 

Milyen esetekben előnyös a tapasz alkalmazása?

Az akut és krónikus megbetegedéseknél egyaránt segít.

A kineziológia szalagok többek közt izomhúzódás, húzódás, zúzódás, izomzúzódás, részleges szalagsérülés, bevérzések okozta panaszok ill. ízületi folyadékgyülemek oldására, fokozott izmtónus ill. izomgörcs enyhítésére, fájdalomcsillapításra, ízületigyulladás, rándulás, íngyulladás okozta bántalmakra, nyirokkeringés stimulálására, mozgásszervi rehabilitációra, egyéb mozgásszervi panaszok és menstruációs görcsök enyhítésére is alkalmazható.

A tapasz használata:

A kinesiology tape a bőrre felragasztva 3-5 napig is fennmarad, nem gátolja a mindennapi életet, sőt alkalmazásával aktív életet élhetünk, sportolhatunk. Zuhanyozhatunk is akár a kinesiology szalaggal a bőrünkön.

 

A tapasz színterápiás szerepe:

  • A fekete, a kék, a zöld, a lila, (hideg színek): nyugtató, pihentető; görcsoldó hatásúak, izomfájdalmak valamint gyulladás esetén nyújtanak segítséget.
  • A piros, rózsaszín, narancssárga, barna (meleg színek): energetizáló hatásúak, segítenek az anyagcsere betegségek, keringési zavarok, alacsony vérnyomás esetén, valamint segít a krónikus betegségeknél.
  •  A sárga, általában nyirokterápiánál alkalmazzuk, semleges hatású.  

     

Ellenjavallatok:

 Nyílt sebek, még be nem gyógyult hegek, ismert akril-allergia, pikkelysömör, terhesség első három hónapjában, valamint szívbeteg esetén, amennyiben viszketési ingerrel, illetve csalánkiütéssel reagálnak a kineziológiai tapaszra.

A Kinesiology-Tape terápiát masszázzsal kombinálva, vagy nélküle is alkalmazható.


« Vissza az előző oldalra!
Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr - Magyar