Elérhetőségek

Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr

9012 Győr,
Hármashatár u. 13. Fsz.3

Telefon: +36305138343
Mobil: +36305138343

Szolgáltatások

Méregtelenítő, vitalizáló pakolások

Agyag és Holt-tengeri iszappakolások

Időtartama: 30 perc
 

Agyagpakolás:

Az agyag az egyik legősibb gyógyszer, mivel a természetben használatra kész állapotban található meg. Sok állat (pl. vaddisznó, elefánt, orrszarvú, víziló, stb.) ösztönösen sár ill. agyagfürdőt vesz, hogy bőrét megszabadítsa az élősködőktől, a piszoktól, sőt ezáltal  sebgyógyulásuk is gyorsabb.

Az agyagból  készült pakolások áldásos hatása  már az ókorban ismeretes volt az emberek számára. Homérosz idejében az ókori görögök (i.e. 9.sz.) a Lemnos-szigeti gyógyiszappal kezelték a mérgezéseket és a himlőt.

 

Napjainkban a fizio-terápiában (így a masszázsban) és a bőrápolásban használják.

 

Az agyag jótékony hatása:

Antiszeptikus és méregtelenítő hatású: az agyag csak ott fejti ki erejét, ahol erre valóban szükség van. A steril agyag – mely mentes a baktériumcsíráktól – elpusztítja a bőrön lévő mikroorganizmusokat, így a gyulladások és sebek kezelésében igen hatásos. Kiváló méregtelenítő. Külsőleg alkalmazva a bőrön keresztül kivonja, majd elnyeli a szervezetben lévő káros lerakódásokat. Csökkenti az aknés pattanásos bőrön keletkező gyulladásokat. Alkalmazzák reumatikus és ízületi gyulladásos megbetegedéseknél is.

 

Ásványi anyagokkal látja el a szervezetet: Az agyag rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, amelyek szükségesek az egészség visszaszerzéséhez ill. megtartásához. Így:  Kalciumot (Ca), magnéziumot (Mg), nátriumot (Na) és káliumot (K),  melyek a bőr  rugalmasságáért felelnek; Vasat (Fe), mely pórusösszehúzó és gyulladáscsökkentő hatású,  Cinket (Zn), mely gyulladáscsökkentő és Szelént (Se) , mely megköti a szabad gyököket.

Az ásványi anyagok beszívódnak, erősítik és nyugtatják az idegrendszert, regenerálják és gyógyítják a szöveteket és rendkívül látványosan szépítik, puhítják a bőrt

 

 

Holt-tengeri  meleg iszappakolás:

Az iszapterápia az egész testet felfrissíti, serkenti a vérkeringést, értékes ásványi elemeket juttat a bőrbe, tökéletesítve működését. Mélyen tisztítja a bőrt, miközben puhává és bársonyossá teszi.

Az iszapterápia rendkívül hasznosnak és elismerésre méltónak bizonyult a reumatikus megbetegedések gyógyításában is, más kezelések kombinálásával, mint pl. a Holt-tengeri sós gyógyfürdő.

Az ízületekre és izmokra is kifejtett hatását, a magas ásványi anyag tartalmának  köszönhető. Az ozmózis hatás nyomán az ízületekben felgyülemlett folyadék fokozatosan eltávolodik, megszüntetve a fájdalmat. A nagyon magas sótartalom (50-szer magasabb, mint az óceánoké) következtében az izmok és idegek teljesen ellazulnak, megszűnnek az ízületi merevségek.

A kezeléshez előmelegített (40 fokos) iszapot használunk, amit vastagabb rétegben viszünk fel, főként a fájós testrészekre az ízületek környékére. A kezelés  20 percig tart. A kezelés után lehetőség van a szalonban az iszap leöblítésére.

Célszerű az eredmény érdekében kúraszerűen - 10 pakolás/2-3 hét – igénybe venni a szolgáltatást, majd 3 havonta megismételni.


« Vissza az előző oldalra!
Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr - Magyar