Elérhetőségek

Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr

9012 Győr,
Hármashatár u. 13. Fsz.3

Telefon: +36305138343
Mobil: +36305138343

Szolgáltatások

Sportmasszázsok

Teljes testes regeneráló sportmasszázs

Időtartam: 60 perc

 

 


A sportmasszázs  a svédmasszázshoz hasonló, ám annak egy sokkal erőteljesebb, intenzívebb, a mélyizomzatra kiható változata, amelynek során  a masszőr erős, dörzsölő, gyúró, ütögető fogásokat alkalmaz.

Sportmasszázs ajánlható:

  • Aktív  sportolóknak (sporttevékenység  előtt és után)
  • Intenzív fizikai munkát végzőknek
  • Mozgásszegény életmódot folytatóknak
  • Merev, feszült izomzat esetén
  • Bárkinek, aki egy erőteljes masszázsra vágyik.

A sportmasszázs sportolás előtt és után is igénybe vehető.

Sportolás előtt: a feszülő, merev, letapadt, görcsös izmokat fellazítja, így azok rugalmasak és terhelhetőbbek lesznek. Ennek hatására testmozgásunk ruganyosabbá válik, izomzatunk teljesítménye megnövekszik. Az izmokra gyakorolt kedvező hatások miatt elkerülhetőek a sportsérülések is, mint pl. az izomszakadás, izomgyulladás, izomhúzódás.

Sportolás után: a masszázs célja a megterhelt izomzat regenerációja. A megterhelt, megfeszített izmok szövetéből így gyorsabban ki tud ürülni a salakanyag, mely a megterhelés alatt szabadult fel. Ilyenkor,  a szokásosnál bőségesebb folyadékbevitellel még inkább felgyorsítható a salakanyagok kiürülése a kötőszövetekből, így elkerülhető a megterhelést követő izomláz.

A masszázs jótékony hatását megnövelik azok az  izomlazító, és izomnyugtató krémek, olajok, amelyek  segítik az izomzat bemelegedését, biztosítják azok oxigén ellátását, és vérkeringését.

A sporttevékenységek előtti masszázs lényege, hogy felszabadítsa a feszülő, letapadt, merev, görcsös izmokat, feloldja az ízületi blokkokat, amelynek eredményeképpen az izmok rugalmasabbak, ellenállóbbak, terhelhetőbbek lesznek. 

 

Részleges (egy adott testrészre kiterjedő) regeneráló sportmasszázs

Időtartam: 30 perc v. 50 perc ( pl: Hát, láb, kar, mell..stb)

A sportmasszázs és az izomlazító masszázs a svédmasszázshoz hasonló, ám annak egy sokkal erőteljesebb, intenzívebb, a mélyizomzatra kiható változata. A sporttevékenységek előtti masszázs lényege, hogy felszabadítsa a feszülő, letapadt, merev, görcsös izmokat, feloldja az ízületi blokkokat, amelynek eredményeképpen az izmok rugalmasabbak, ellenállóbbak, terhelhetőbbek lesznek. 

Sportmasszázs ajánlható:

  • Aktív  sportolóknak (sporttevékenység  előtt és után)
  • Intenzív fizikai munkát végzőknek
  • Mozgásszegény életmódot folytatóknak
  • Merev, feszült izomzat esetén
  • Bárkinek, aki egy erőteljes masszázsra vágyik.

« Vissza az előző oldalra!
Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr - Magyar