Elérhetőségek

Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr

9012 Győr,
Hármashatár u. 13. Fsz.3

Telefon: +36305138343
Mobil: +36305138343

Szolgáltatások

Tekár terápia- Elektroterápia

Hagyományos gyógymasszázzsal kombinálva igen eredményesen alkalmazható a rehabilitációban. A terápia legfontosabb fiziológiai és terápiás hatása a hőhatás. 

Az elektroterápiás készülék: 

A Tekár terápia az un. nagyfrekvenciás elektroterápiák egyike. A magas vagy nagy frekvenciás ( 300 kHz- 300 GHz) tartományban viszonylag keskeny frekvencia sáv engedélyezett az orvosi terápiás alkalmazáshoz.

A Működési alapja:

A kezelés során az elektromos energia hővé alakul a kezelt szövetekben, ami lehetővé teszi a különböző  terápiás hatások ( így az anyagcsere és a gyógyulási folyamatok felgyorsulását. A kezelés során a magasabb elektromos vezetőképességű (alacsony ellenállású) szövetek kevésbé melegszenek fel, mint az alacsony elektromos vezetőképességgű (nagy ellenállású szövetek. A bőr alatti zsírszövet alacsony vezetőképességgel bír, így kevésbé veszik fel az energiát, igy az energiaátvitel (az energiakoncentráció miatt) nagyon magas lesz a terápiás elektróda alatt. a testben az áram ezután a jó vezetőképességű szövetek útját követi (pld. izomszövet, vagyis a melegedés a mélyebb rétegekben megy végbe. Alkalmazás módja: Az egyes üzemmódokhoz különböző színű és méretű applikátorokat használunk a kezelendő felületektől függöen. Az optimális energiaátvitelt és az applikátorok megfelelő csúszását egy speciálisan erre a célra kifejlesztett krém szolgálja. 

A terápiás idő: Kezelendő terület mérete és probléma függvényében: 10-20perc

A kezelés kellemes melegérzetet eredményez a kezelt területen, de a hatás függ a páciens szubjektív érzékelésétől is.

A következő problémás területekre ajánlott: Nyaki fájdalmak

                                                                           Kar- és kézfájdalmak

                                                                           A hát alsó szakaszának fájdalmai

                                                                           Lábfájdalmak

 


« Vissza az előző oldalra!
Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr - Magyar