Elérhetőségek

Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr

9012 Győr,
Hármashatár u. 13. Fsz.3

Telefon: +36305138343
Mobil: +36305138343

Szolgáltatások

Tradícionális thai talpmasszázsA talpmasszázs ősi kínai eredetű gyógymód, több, mint 3000 éve sikeresen alkalmazzák Ázsiában. A  talp a test térképe. 

 

A belső szervek érzőidegei kiterjeszkednek a test egészében és közülük számos kapcsolatban van más szervekkel, éppúgy, mint a bőr. Szinte minden érzőideg a talpból gyökerezik.

A talpmasszázs stimulálja, serkenti a belső szervek aktivitását, tevékenységét.

A talpmasszázs tehát különösen a belső szervek funkcionális zavarainál hatásos, mint öngyógyító módszer.

 

Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik a meridiánokban (csatornák, amelyekben az energia áramlik, behálózza testünket éppúgy, mint az érrendszer).

 

A mértéktelen élet, az emocionális stressz, a gyengeség vagy sérülés ezt a folyamatot megzavarja, az energiaáramlása megreked.

Ha egy testrész vagy szerv beteg, és keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzuk, a hozzá tartozó testrégió keringése javul. Gyakran apró csomókat lehet érezni, amelyek masszírozásnál érezhetően ropognak. A beteg ezt intenzív, erős, szúró fájdalomként érzékeli.

 

A  talpmasszázs egyensúlyba hozza a vér- és nyirokkeringés zavartalan működését, javítja a kondíciót, az állóképességet. Fejleszti, ill. tökéletesíti a test immunitását, méregtelenít, fiatalít.

 

A talpmasszázs lélektani hatása abban nyilvánul meg, hogy oldja a  belső feszültséget, megszabadít a szorongástól. Segítségével megtanuljuk érezni, hol "blokkolt" az energiaáramlás. A masszázs energiákat tesz szabaddá, hatására a tartás, az arckifejezés is megváltozik, a beteg nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válik.

 


« Vissza az előző oldalra!
Fekete-Erdősi Kornél gyógymasszőr - Magyar